Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

cancerul de sânFolosim uleiul de măsline la gătit, turnat peste supe, tocăniţe sau paste sau îl utilizăm în sosuri pentru salate. Beneficiile aduse sănătăţii de folosirea uleiului de măsline sunt lăudate, de mulţi ani, de către nutriţionişti. Un studiu care se desfăşoară în prezent în Texas, dar şi altele efectuate, în paralel, în Europa, ne-ar putea da motive noi pentru a adăuga uleiul de măsline în dieta noastră. Comisia Europeană a anunţat că este la curent cu studiile din SUA dar şi cu cele similare din Europa şi că este dispusă să participe la finanţarea cercetărilor.

Hidroxitirozolul, „substanţa – minune” care poate preveni cancerul de sân

Spitalul metodist din Houston, Texas, a demarat recent un studiu care se concentrează pe o componentă majoră a uleiului de măsline, hydroxytyrosol, precum și potențialul acestei substanţe de a preveni cancerul de sân. Studiul, primul de acest gen din SUA, va monitoriza densitatea de sân la 50 de persoane aflate în pre–menopauză şi 50 femei în post–menopauză, care au fost identificate ca având un risc mai mare decât media de a dezvolta cancerul de sân. Fiecare pacient va primi capsule de 25 mg de hydroxytyrosol timp de 12 luni iar nivelul de densitate a sânul va fi apoi evaluat la intervale de câte trei luni.

Densitatea sânului a fost recunoscută, în studii recente, ca fiind un factor important în dezvoltarea cancerului de sân , astfel încât orice o poate reduce în mod semnificativ, este studiat foarte serios de către medicii oncologi . Proprietățile hidroxitirozolului au fost deja studiate atât pe oamenii, cât și în cadrul experimentelor de laborator care au dovedit că acesta este un antioxidant puternic, cu toxicitate redusă , chiar și la doze mari.

Proiectul de cercetare este condus de medic oncolog Tejal Patel doctor în medicină, care este foarte optimist cu privire la succesul studiului. „Știm că există o corelație între densitatea de sân şi cancerul de sân”, a spus Patel , şef de clinică la Houston Methodist Cancer Center. „O scădere a densității cu numai unu la sută se poate traduce într-un potențial de aproape două procente de reducere a riscului de a dezvolta cancer de sân”, a adăugat Patel, citat de Science Daily Medical News.

Studiile din Europa confirmă rolul benefic în afecţiunile cardiovasculare

cancerul de sân

Consumul regulat de ulei de măsline reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare

Uleiul de măsline este obținut din presarea fructului de măsline de Olea europaea ( măslin ), originar din regiunea mediteraneană, acesta fiind prezent în majoritatea dietei mediteraneene. Studii asupra populațiilor din această regiune au indicat că, în comparație cu nord-americanii și nord- europenii, au speranţa de viaţă mai lungă şi mai puţine cazuri de boli de inimă , hipertensiune arterială şi de accident vascular cerebral, iar ulei de măsline se pare că a contribuit la aceste beneficii pentru sănătate.

Maria – Isabel Covas, de la Centrul de cercetare Biomedica din Barcelona, a făcut o reverificare a numeroaselor studii care s-au concentrat asupra efectelor biologice şi clinice a uleiului de măsline. Rezultatele au fost publicate în „Pharmacological Research”. Rezultatele verificărilor au permis concluzia că un consum regulat de ulei de măsline reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare și hiperlipidemiei (nivel ridicat de colesterol). De asemenea, s-a stabilit că uleiul ar putea îmbunătăți metabolismul carbohidraţilor, disfuncţia endotelială şi are şi proprietăţi antiinflamatoare. „Gama largă de efecte anti-aterogene asociate cu consumul de ulei de măsline ar putea explica rata scăzută a mortalității cardiovasculare găsită în țările mediteraneene din sudul Europei, în comparație cu alte țări occidentale , în ciuda existenţei unui număr mare de factorilor de risc pentru apariţia bolilor de inimă şi a afecţiunilor coronariene” , se arată în raport.

Confirmări prin alte experimente

Anterior, au mai fost efectuate şi alte studii pentru a investiga potențialul uleiului de măsline de a preveni cancerul de sân. Un proiect realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitat Autonoma de Barcelona a constatat că uleiul conține un mecanism cheie pentru a preveni dezvoltarea de tumori, comparativ cu uleiul obţinut din alte legume, precum cel din porumb care a părut chiar a face tumorile mai agresive. S-a dovedit că uleiul de măsline virgin trimite în tumori o cascadă de semnale care reduc activitatea oncogenei p21Ras, prevenind afectarea ADN-ului şi provocând moartea celulelor tumorale. Alte studii au constatat că uleiul de masline, în special cel extra – virgin, obţinut prin presarea la rece, poate ajuta la prevenirea pancreatitei , la ameliorarea colitei ulcerative, protejează ficatul de stres oxidativ și chiar se pare că ajută organismul să se apere de boala Alzheimer.

cancerul de sân

CE, este dispusă să finanţeze cercetări similare

Comisia europeană, dispusă să finanţeze cercetările

Comisia Europeană a anunţat că este la curent cu studiile din SUA dar şi a celor similare din Europa. Comisia a anunţat Parlamentul European că este dispusă să participe la finanţarea cercetărilor asupra proprietăţilor hidroxitirozolului din uleiul de măsline şi că aceaasta poate fi făcută prin al șaptelea Program-cadru pentru cercetare, Dezvoltare tehnologică și activități demonstrative unde s-au prevăzut circa 39 de milioane de euro pentru astfel de cercetări.

1 comentariu

  1. Pingback: Nord Vest Tv – Te respectă – Americanii verifică dacă uleiul de măsline previne cancerul de sân. Comisia Europeană este dispusă să finanţeze cercetări similare în Europa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

thirteen − eleven =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>