Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Marian Jean MarinescuFirme unde sunt implicați actualii deputații Sebastian Ghiță, Ionuț Săvoiu, eurodeputatul PPE Marian Jean Marinescu și fostul deputat Claudiu Țaga au pus mâna pe cele mai importante contracte în cadrul Programului CESAR, prin care 50 de localități din România au beneficiat de cadastrarea gratuită a terenurilor și locuințelor. Firmele au luat banii, dar nu toate au finalizat lucrările, deși termenul de realizare a acestora a expirat în 2013.

Proiectul Uniunii Europene privind “Restructurarea agriculturii – CESAR” a început în urmă cu șase ani, pe baza acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BERD), intrat în vigoare la 9 martie 2009. În următorii doi ani s-au împărțit banii, mai exact s-au ales firmele care să fac[ lucrările de cadastrare și carte funciară pe care să le ofere apoi Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) pentru sistematizare.

Mai mult de 43 milioane de lei au fost împărțite către asocieri între mai multe firme. Cel mai mare contract a fost atribuit Teamnet International, companie deținută prin interpuși de Sebastian Ghiță, conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Grosul banilor i-a luat însă Blom România (rebotezată anul trecut Reamboll South East Europe) o firmă înființată de deputatul PSD Ionuț Săvoiu. Pe lista celor care au primit contracte și află și Cartotop unde acționar este europarlamentarul PPE Marian-Jean Marinescu.

Programul CESAR a mai fost denumit și “Micul program de cadastrare a României”, ținând cont că a premers Programul Național de Cadastrare, ]nceput oficial anul acesta și în care se vor cheltui 1,3 miliarde de euro pentru cadastrarea întregii Românii până în 2023.

Au luat banii, dar nu au terminat lucrările

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, majoritatea firmelor parlamentarilor au luat banii, dar nu au mai terminat lucrările.Marian Jean Marinescu

„Investiția a însemnat realizarea planurilor cadastrale pentru 50 de localități. Până în momentul de față au fost finalizate șase unități teritorial administrativ, lucrările în celelalte 44 aflându-se în diferite etape de execuție”, ni s-a transmis de la ANCPI.

Mai mult, lucrările care nu au fost finalizate de firmele parlamentarilor vor fi terminate tot din bani publici. “Localitățile nefinalizate au fost preluate de către ANCPI, urmând a fi finanțate din bugetul propriu”, ne-au mai precizat reprezentanții Agenției. Întârzierile la finalizarea cadastrării au atras și penalități din partea ANCPI, în valoare de 720.000 de lei.

Contract de 4,9 milioane de lei pentru Marian Jean Marinescu

Asocierea de firme SC Primul Meridian, SC Cartotop SA, SC Gauss SRL a câștigat un contract în valoare de 4.996.000 de lei.

Localitățile cărora trebuia să le asigure cartografierea sunt: Mischii (Dolj), Valea Mărului (Galați), Iancu Jianu (Olt), Valea Mare (Olt) și Marzanești (Teleorman). Cartotop este firma europarlamentarului Marian Jean Marinescu. Conform declarației sale de avere, acesta deține 48% din societate, dar controlează și firma CPCA (cu peste 60% din acțiunile societății), care deține și ea acțiuni la Cartotop.

Marian Jean MarinescuEuropeanul.org l-a contactat pe eurodeputatul Marian Jean Marinescu, în încercarea de a afla dacă firmele sale au dus contractul de cartografiere la bun sfârşit şi dacă nu, din ce motive. „Stimate domnule Bărbulescu, vă rog sa trimiteţi acest mail direct la societatea Cartotop. Veţi primi cu siguranţă un răspuns”, ne-a indicat Marian Jean Marinescu.

Am respectat indicaţiile europarlamentarului şi am trimis emailul la Cartotop SA, de unde am primit, ce-i drept, un răspuns, dar nu tocmai pe măsura aşteptărilor. „Săptămâna aceasta doamna director Dumitrescu este în concediu. Am să-i transmit mesajul dumneavoastră şi la începutul săptămânii viitoare vă vom transmite un răspuns detaliat. Vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată în răspunsul la email, semnat de Cristiana Stoienică.

Vom reveni asupra subiectului de îndată ce ne va parveni răspunsul promis de la Cartotop.

CITEŞTE pe Cetateanul.net întreaga poveste a contractelor de cartografiere şi modul concret cum au fost implicaţi Sebastian Ghiţă, Marian Jean Marinescu şi alţi politicieni

1 comentariu

  1. Pingback: Cartotop spune că a făcut cadastrul, dar statul n-a dat banii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

fourteen − 11 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>