Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Mii de turişti și-au început cu stângul concediul pe litoral, după ce au rămas blocați în trafic ore în șir. Nebunia cea mai mare a fost la punctul de taxare de la Fetești, pentru că mulți șoferi refuză să achite taxa prin SMS sau la benzinării. Trafic greoi este și pe podul Giurgiu-Ruse, din cauza lucrărilor de reabilitare.

autostrada soarelui taxare fetestiLuni dimineață, pe Autostrada Soarelui, mii de mașini au mers în coloană, cu viteza melcului. Ca și în sezoanele estivale precedente, cele mai mari ambuteiaje s-au format la punctul de taxare de la Fetești, unde cozile se întindeau pe mai mulți kilometri. Dar, spre deosebire de anii anteriori, șoferii au la dispoziție și alte mijloace de plată a taxei de pod, care i-ar fi scutit de statul la coadă. Cu toate acestea, cei mai mulți s-au încăpățânat plătească cu banii jos.

Prin staţia de taxare de la Feteşti, şoferii pot trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, dacă au taxa plătită în avans sau ulterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV Petrom, MOL, Rompetrol) sau prin SMS, la numărul 7577, număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone Telekom Mobile şi RCS&RDS.

Psihologul Mihai Copăceanu a explicat, pentru “Adevărul”, de ce sunt reticenți românii să plătească printr-un simplu mesaj text trimis de pe telefon.

”Este vorba, în primul rând, de reticență față de tehnologie. Oamenii cred că e mai bine să aibă banii în mână decât să riște să fie păcăliți. Au tot timpul impresia că cineva vrea să-i fure. Deși se spune că această gândire este apanajul bătrâneții, sunt și mulți tineri cu aceeași mentalitate. Pe de altă parte, românii sunt comozi, nu vor să se mai complice cu mesaje. Nu în ultimul rând, oamenii nu au simț civic, nu sunt responsabili social. Nu se gândesc că dacă ei stau un sfert de oră la coadă, alții în spatele lor ajung să stea mult mai mult, și tot așa. Ține de cultura poporului și asta se educă foarte greu”, a arătat psihologul.

Rute alternative spre litoral

Blocaje în trafic au fost nu numai la Fetești, dar și după ieșirea de pe A2, până la nodul rutier cu DN39, în apropiere de Agigea. Cu nervii întinși la maxim mulți șoferi au încercat să fenteze coloana mergând pe banda de urgenţă, iar asta a creat cum era de așteptat o altă problemă: echipajele de poliţie nu au putut ajunge în timp util la locul unui accident rutier, pentru a fluidiza circulaţia.

Coloane de mașini s-au format şi pe Centura Bucureşti, la intrarea pe Autostrada Soarelui, atât dinspre Glina, cât şi dinspre Otopeni.

Pentru a evita aglomerația de pe A2, poliția recomandă mai multe rute alternative: DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – DN21 Slobozia – Drajna – DN3A Drajna – Lehliu-Gară – DN3 Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti; DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN2 Urziceni – Bucureşti sau DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti sau, din municipiul Călăraşi, DN3 Călăraşi – Lehliu-Gară – A2 Lehliu-Gară – Bucureşti.

Podul de la Giurgiu-Ruse, în reabilitare până anul viitor

pod giurgiu ruseCine nu vrea să meargă pe litoralul românesc are la îndemână alternativa celui bulgăresc sau grecesc. Din păcate și drumurile spre aceste locuri sunt afectate de ambuteiaje. Asta pentru că podul Giurgiu-Ruse este în reabilitare până anul viitor. Cei care vor să treacă cu bacul pe la Silistra sau Zimnicea, se confruntă cu scăderea dramatică a nivelului Dunării, existând riscul ca navele să-și suspende cursele. Cu toate acestea, CNADNR recomandă conducătorilor auto ca pentru trecerea în Republica Bulgaria să ocolească Podul Prieteniei de la Giurgiu și să folosească punctele alternative de trecere a frontierei, după cum urmează: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (bac), Călărași (bac), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

Cât costă trecerea cu bacul

** Pe la Călăraşi. Societatea comercială Coslo Zinca SRL Călăraşi are sub operare două bacuri care efectuează traversarea Dunării la km 375 – mal stâng pentru Braţ Ostrov – mal drept, cu legătură spre Constanţa şi Silistra – Bulgaria. Tarife: camion 50 de euro (235 de lei), autoturism 18 lei, autocar 200 de lei, pasagerii gratuit. Trecerile au loc între orele 4.00 și 24.00. Tot la Călărași, societatea Ostrovit SRL Ostrov are sub operare trei bacuri care efectuează traversarea la km 374 Dunăre – mal stâng pentru Braţ Ostrov – mal drept cu legătură spre Constanţa şi Silistra – Bulgaria. Tarife: camion 100 de lei, autoturism 15 lei, autocar 100 de lei, pasagerii gratuit. Treceri au loc în intervalul orar 5.00-24.00.

** Pe la Zimnicea. Trecerile cu bacul în zona Zimnicea-Svistov şi retur au loc în intervalul orar 7.00-20.30. Tarife: 2 euro pentru un pasager, 3 euro pe motocicletă, 4 euro pe autoturism, 8 euro pe microbuz, autobuze și autocare 20-27 de euro, camioane 32 până la 71 euro.

** Pe la Turnu Măgurele. Trecerea cu bacul pe ruta Turnu Măgurele – Nikopol este efectuată de societatea Eurobac SRL cu bacul de trecere „Europa“ și Bulgarian River Shiping cu bacul de trecere „Bdin“. Program de funcţionare: zilnic la orele 9.00, 12.00, 16.00 și 19.30. Tarife: 1,5 euro pentru un pasager, 2 euro motocicleta, 11 euro autoturism, 39 euro microbuz, camion sau autocar, 67 de euro TIR sau autocar cu remorcă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

2 − 1 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>