Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Cristian BușoiPreședintele PNL București, eurodeputatul PPE Cristian Bușoi, consideră că intrarea în insolvență a RADET va determina și insolvența ELCEN, pierderea a peste 180 milioane de euro bani europeni nerambursabili pentru rețeaua publică, dar și creșterea facturilor pentru cetățeni.

„Vrem să tragem un semnal serios de alarmă în ceea ce privește decizia proastă de a determina intrarea în insolvență a RADET, care astăzi este foarte posibil să aibă un prim efect intrarea în insolvență a ELCEN și de aici înainte se pot întâmpla foarte multe lucruri nedorite pentru bucureșteni”, a declarat joi Cristian Bușoi.

În opinia sa, prin deciziile luate de primarul Gabriela Firea, Bucureștiul se întoarce în anii ’90. „După părerea mea, impresia pe care o avem este aceea că ne întoarcem cumva în timp în anii ’90. În timp ce Clujul face festivalul Untold, doamna Firea interzice manifestările civice în Kiseleff, în timp ce Timișoara câștigă titlul de Capitală Culturală Europeană, în București ne ducem către blocaj și insolvență, în timp ce toate capitalele europene insistă pe parteneriat public-privat, pe atragerea de investitori privați, în București singura idee este aceea de a înființa încă o companie publică, o companie care în mod total netransparent să gestioneze banii și să construiască locuințe. Cred că este un semnal de alarmă foarte important și în timp ce multe din administrațiile publice din România grăbesc pasul către Europa, Bucureștiul cotește către Voluntari și, fără să vreau să jignesc pe locuitorii Voluntariului, din punct de vedere administrativ cred că este un lucru grav, nu este o laudă faptul că ne îndreptăm spre acel model administrativ la București, este un lucru de rușine”, a spus Cristian Bușoi.

El a susținut că decizia de intrare în insolvență este cea mai proastă opțiune pentru RADET și a prezentat mai multe soluții pentru situația regiei. „Primăria putea să plătească datoria aceea urgentă pe care există hotărâri definitive și irevocabile de 250 de milioane de lei și să reeșaloneze pe termen lung și să se țină de acea reeșalonare restul datoriei principale și să vedem dacă puteau fi șterse penalitățile; a doua opțiune era aceea de a redeschide discuția pe fuziunea RADET – ELCEN și să facă o societate integrată și să stingă în felul acesta datoriile; a treia opțiune era să desființeze cu totul RADET și să facă un RADET 2 nou, curat sau să meargă către serviciul primăriei care apoi să facă o procedură competitivă pentru a delega acest serviciu; a patra soluție – de a duce RADET în insolvență sub pretextul că se protejează temporar de creditori, de popririle de conturi, dar în realitate aducând cu sine foarte multe riscuri și foarte multe probleme. Din cele patru soluții a fost aleasă cea mai proastă. RADET nu are ce să obțină din insolvență. Cel mult o să vină un administrator care o să facă un plan pe hârtie și o să mai disponibilizeze niște oameni”, a explicat liberalul.

Bușoi a prezentat și riscurile privind intrarea RADET în insolvență. „RADET, odată intrat în insolvență, are zero șanse să-și ia licență de funcționare. RADET în insolvență are zero șanse să obțină în mod oficial contractul de delegare a serviciilor pentru alimentarea cu apă caldă și căldură a populației, funcționând pe o decizie din anii ’90. Ceea ce este mai grav, criminal, în opinia mea, este că va condamna bucureștenii să plătească în continuare ani de zile facturi umflate cu 30-40% pentru pierderi și nu mai are șanse să mai obțină bani europeni. (…) Riscăm să pierdem peste 180 milioane de euro bani nerambursabili care s-ar fi investit în rețeaua publică pe această decizie neinspirată”, a precizat el.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

seventeen − 6 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>