Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

IohannisPentru prima oară de la preluarea mandatului de preşedinte al României, Klaus Iohannis s-a aflat joi faţă în faţă cu şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Şeful statului român a declarat, imediat după încheierea discuţiilor cu Juncker, că acesta l-a asigurat de tot sprijinul său pentru intrarea României în spaţiul Schengen.

”Domnul preşedinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării României în spaţiul Schengen”, a spus Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Întrebat dacă va continua discuţiile cu privire la demersul aderării României la Schengen, şeful statului a răspuns că, în mod evident, va face acest lucru, pentru că este o problemă importantă pentru România. „Este o problemă importantă pentru noi şi doresc să o discut cu toţi partenerii. Am constat cu bucurie că astăzi cei doi preşedinţi (Donald Tusk şi Jean Claude Juncker – n.red.) au împărtăşit punctul meu de vedere că România poate şi trebuie să devină cât de repede se poate parte din spaţiul Schengen. În continuare voi avea întâlniri şi discuţii cu ceilalţi parteneri din Uniune pe această temă. Primele discuţii vor avea loc la începutul lunii februarie, cu ocazia unei vizite combinate în Franţa şi Germania. Voi continua discuţia cu aceşti parteneri şi voi continua evident discuţiile până rezolvăm problema, sper”, a precizatIohannis.

Preşedintele României a mărturisit că a avut o foarte mare plăcere să se întâlnească cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu care se cunoaşte de ceva vreme: ”Sunt foarte bucuros să vă spun că am găsit nu doar înţelegere ci şi punct de vedere aproape identic cu al meu la domnul preşedintele Juncker, în mai multe puncte importante pentru România, pentru noi”.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că ”unul din obiectivele cele mai importante din mandatul său este europenizarea completă a României”.

Iohannis, încrezător în noul raport MCV

Un alt subiect abordat de preşedintele Iohannis în cursul vizitei sale la Bruxelles a fost cel al Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe Justiţie, impus României de Comisia Europeană. Iohannis a anunţat că punctele de vedere (al lui şi al lui Juncker) au fost ”practic identice” şi a precizat că în câteva zile vom avea un nou raport MCV.

”Peste câteva zile, doar vom avea un nou raport pe această speţă, am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese semnificative în consolidarea instituţiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept, în consolidarea independenţei Justiţiei”, a spus Iohannis.

Una peste alta, pentru noul ocupant al fotoliului de la Palatul Cotroceni a fost o zi plină în capitala Europei. Klaus Iohannis s-a întâlnit joi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.Iohannis

Iohannis a declarat că cele două întâlniri îl fac să creadă că România va avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează. Preşedintele a ţinut să precizeze în declaraţia de presă comună susţinută cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi concluziile discuţiilor cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, precizând că a fost o întâlnire ”foarte bună, amicală”.

”În esenţă, am discutat aceleaşi probleme şi sunt foarte bucuros să vă spun că am primit acelaşi tip de răspuns şi acelaşi tip de deschidere. Aceste două întâlniri mă fac să cred că pentru România vom avea progrese semnificative în dosarele care ne interesează foarte mult”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Astăzi am avut o foarte bună întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis”, a scris Donald Tusk pe contul său de Twitter.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

1 × 5 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>