Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Laurenţiu RebegaExtrema dreaptă europeană a lui Marine Le Pen descinde vineri dimineaţă la Bucureşti, chiar la Palatul Parlamentului, unde eurodeputatul ENF Laurenţiu Rebega va organiza o megadezbatere cu tema “Despre Patriotism în Uniunea Europeană”. Exponenţi ai grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENF) din Parlamentul European cum ar fi Marine Le Pen sau Gianluca Bounanno, sunt cunoscuţi pentru declaraţiile lor xenofobe la adresa românilor, însă acum vin să li se adreseze tocmai lor. În continuare, despre legăturile lui Laurenţiu Rebega, care a dezertat în vară de la Grupul S&D la Grupul ENF, cu Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, cu soţia fostului premier Victor Ponta, Daciana Sârbu, şi cu comisarul european Corina Creţu.

Vineri, începând cu ora 11,00, Sala Nicolae Bălcescu din Palatul Parlamentului va găzdui dezbaterea cu tema “Despre Patriotism în Uniunea Europeană”, manifestare organizată de vicepreședintele Grupului ENF din Parlamentul European, eurodeputatul Laurențiu Rebega.

“La acțiune au confirmat prezența și vor participa șefii delegațiilor naționale membrii ENF din Parlamentul European, reprezentanți ai partidelor de orientare patriotică din Franța, Olanda, Austria, Italia, Belgia, Marea Britanie și Polonia. La masa rotundă d vineri este așteptat să participe vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și a Libertăților europarlamentarul olandez Marcel de Graaff, precum și Ludovic De Danne, secretar general al grupului și membru al Biroului Poitic al Frontului Național. La dezbatere au fost invitați o serie de reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai societății civile, precum și reprezentanți ai sindicatelor și asociațiilor cadrelor militare în rezervă sau în retragere, chiar reprezentanți ai altor formațiuni politice”, a anunţat printr-un comunicat cabinetul eurodeputatului Laurenţiu Rebega.

Printre invitații români care au confirmat participarea regăsim mai multe persoane controversate, cum ar fi  colonelul Mircea Dogaru, colonelul Valeriu Pricină, fostul SPP-ist Mircea Găinușă, implicat în 2006 într-un scandal cu conducerea serviciului, ulterior trecut în rezervă, sau fostul șef al Statului Major, generalul Mircea Chelaru.

Laurenţiu Rebega umblă la coarda naţionalistă

Revenind la comunicatul transmis de Laurenţiu Rebega, acesta încearcă să-i convingă pe români că grupul politic din care face parte nu doreşte desfiinţarea Uniunii Europene (fapt ce ar însemna o adevărată sinucidere politică, într-o ţară în care majoritatea covârşitoare este pro-europeană, iar euroscepticii pot fi număraţi pe degete), ci doar diminuarea rolului Bruxelles-ului. “Identitate, Tradiție, Suveranitate sunt cele trei concepte care în accepțiunea reprezentanților ENF nu trebuie neglijate în construcția Uniunii Europene, concepte considerate neglijate în Uniunea Europeană, mai ales în mecanismele de luare a deciziilor de la Bruxelles. Laurenţiu RebegaReprezentanții Grupului politic Europa Națiunilor și a Libertăților vor încerca să explice faptul că dacă din punct de vedere politic ENL se opune centralismului administrativ al Bruxelles-ului, iar acest fapt nu înseamnă că automat doresc desființarea Uniunii Europene. În accepțiunea membrilor ENF, așa cum este stipulat și în statutul grupului politic, renegocierea relației dintre organismele europene de la Bruxelles și guvernele naționale prin accentuarea puterii de decizie și exercitarea suveranității statelor naționale în componența Uniunii Europene  reprezintă cheia unei Comunități Europene puternice și prospere”, se arată în comunicatul citat.

În continuare, Laurenţiu Rebega umblă la coarda naţionalistă, care “ţine” la poporul român, încercând să le explice conaţionalilor săi că a fi patriot nu este un lucru rău şi că deciziile majore trebuie luate de guvernele naţionale, nu de oficialii de la Bruxelles. “În conformitate cu statutul ENF, adoptat și asumat de toți membri săi <Opoziția față de orice transfer al suveranității naționale către organismele supranaționale și/sau instituțiile europene> este unul dintre principiile fundamentale care unesc membrii ENL. Un alt principiu politic al ENL ce se dorește dezbătut și explicat la întâlnirea de la București este acela al păstrării identității popoarelor și națiunilor europene, conform caracteristicilor specifice fiecărui popor, a drepturilor și îndatoririlor ce decurg din respectarea acestui principiu în cadrul Uniunii Europene, inclusiv dreptul fiecărei națiuni de a controla și reglementa imigrația. Un subiect fierbinte având în vedere recentele dezbateri privind impunerea de către Uniunea Europeană a cotelor obligatorii de imigranți pentru fiecare stat membru”, se mai arată în comunicatul lui Laurenţiu Rebega.

Legăturile cu Daciana Sârbu şi Corina Creţu…

Laurenţiu RebegaEurodeputatul ENF vrea astfel, dacă citim cu atenţie ultima frază, să lase o uşă deschisă şi către preşedintele Klaus Iohannis dar şi către PSD, având în vedere că atât şeful statului cât şi fostul premier Victor Ponta s-au opus cotelor obligatorii de imigranţi.

Nişte uşi deschise a lăsat Laurenţiu Rebega şi la Bruxelles. Deși, în vara acestui an, europarlamentarul a lăsat pe toată lumea cu gura căscată, părăsind grupul socialiștilor europeni, el este considerat un apropiat al Dacianei Sârbu, soția lui Victor Ponta, și al comisarului

Laurenţiu Rebega

european Corina Crețu. Trebuie amintit faptul că, în recentul scandal în care este implicată Corina Crețu la Bruxelles, în urma dezvăluirilor făcute de portalul Politico, eurodeputaţii PSD şi PNL au tăcut mâlc. Au răspuns întrebărilor Europeanul.org doar Cristian Preda (PPE, independent pe plan naţional), Siegfried Mureşan (PPE, Mişcarea Populară) şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Laurenţiu Rebega. Cristian Preda i-a cerut demisia Corinei Creţu, Siegfried Mureşan a fost mai nuanţat, dar a criticat-o, în vreme ce Laurenţiu Rebega i-a luat făţiş apărarea.

CITEŞTE şi Cum comentează europarlamentarii dezvăluirile Politico despre Corina Creţu. Cristian Preda: demisia! Siegfried Mureşan: politicienii trebuie să fie un model de seriozitate. Laurenţiu Rebega: simple alegaţii

…şi legăturile „primejdioase” cu Bogdan Diaconu

Interesantă este şi legătura lui Laurenţiu Rebega cu Partidul România Unită, condus de Bogdan Diaconu. După ce și-a dat demisia din PC, Laurențiu Rebega s-a înscris în PRU, însă iubirea nu a durat mult, pentru că Diaconu l-a atacat public pe Rebega în legătură cu dosarul penal al acestuia din urmă.

Laurenţiu RebegaÎn luna ianuarie, Laurențiu Rebega a fost anchetat de procurorii DNA pentru o șpagă de 23.000 de lei pe care intenționa să o ia de la niște oameni de afaceri din Prahova în urma aranjării unor contracte cu Ministerul Agriculturi, condus la acea dată de nașul său, actualul copreședinte ALDE Daniel Constantin.

Surse politice au declarat pentru Europeanul.org că planul lui Laurențiu Rebega este de a prelua conducerea partidului lui Bogdan Diaconu, prin organizarea unui congres extraordinar, folosindu-se de sprijinul lui Marine Le Pen. Laurenţiu Rebega neagă însă orice legătură cu PRU şi cu Bogdan Diaconu. “Pe această cale vă informăm că vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și a Libertăților din Parlamentul European europarlamentarul Laurențiu Rebega nu a fost niciodată membru al Partidului România Unită și nu are nici o legătură cu partidul sus amintit. În conformitate cu regulile Parlamentului European, europarlamentarul român Laurențiu Rebega s-a declarat independent din punctul de vedere al apartenenței la un partid politic, așa cum figurează și pe pagina oficială a Parlamentului European, precum și în toate documentele oficiale”, a precizat cabinetul eurodeputatului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

1 × one =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>