Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Oraș European al SportuluiMunicipiul Bacău a fost desemnat Oraș European al Sportului pentru anul 2017 alături de Bristol (Marea Britanie) și Cagliari (Italia), în cadrul unei festivități găzduite miercuri seara la Bruxelles de una dintre sălile de festivități din incinta Parlamentului European.

Titlul, acordat după o evaluare pozitivă a potențialului municipiului, făcută în urmă cu o lună pe teren, în Bacău, de conducerea ACES, ,”obligă municipalitatea băcăuană să investească în infrastructură, dar și în dezvoltarea programelor sportive pentru toate vârstele”, a declarat, pentru Agerpres Gian Francesco Lupattelli, președintele „European Capitals and Cities of Sport Federation”, organizația europeană inițiatoare a proiectului.

„Bacău, respectând standardele noastre, trebuie să-și consolideze și, parțial, să-și restructureze infrastructura sportivă, însă am convingerea că tânărul primar Cosmin Necula și echipa sa vor reuși în acest demers. Îi acordăm credit pentru că orașul are potențial însemnat, în special în plan uman, are voință de a fi cunoscut în lumea europeană”, a mai subliniat președintele ACES.

La rândul său, primarul Cosmin Necula a declarat pentru Agerpres faptul că Bacău a făcut „cel dintâi pas oficial de responsabilitate publică în Europa, într-o competiție ce va avea vizibilitate la nivelul continentului”. „Va fi o competiție cu noi înșine pentru o stare de spirit pe care Bacău vrea și poate să o dezvolte într-un mod cât mai sănătos pentru populația municipiului”, a mai punctat edilul.

În cursul alocuțiunii sale din timpul festivității primarul Necula a precizat că titlul oferit de ACES „nu va fi o tichie de mărgaritar, ci va constitui premizele unui implant serios în creativitate, unul, însă, și de mare responsabilitate”. „Este un nou început pentru Bacău, iar acest titlu onorant va reprezenta un vector pentru alocarea unui buget mai consistent sportului (…) Avem în vedere alocarea de fonduri substanțiale pentru dezvoltarea proiectelor sportive propuse prin candidatura la titlul european primit, în special pentru refacerea infrastructurii. Dacă anul acesta am avut alocate 10 milioane de lei, în 2017 estimăm să creștem cu cel puțin 30 la sută aceasta sumă”, a precizat Necula.

Edilul a schițat și o parte din programul care va fi derulat anul viitor în calitate de Oraș European al Sportului, perioadă a cărei deviză va fi „activități sportive pentru toate vârstele”. „Ne propunem și un parteneriat cu Facultatea de Kinetoterapie a Universității de Stat Vasile Alecsandri, care să aibă drept componente educația, recuperarea și performanța, un parteneriat cu cluburile școlare și de performațnă din muncipiu în ceea ce privește activitatea copiilor, un parteneriat cu Republica Moldova, deoarece nu trebuie să neglijăm localitățile cu care suntem înfrățiți, dar și implementarea unui program care sa ne permită să trăim mai sănătos făcând sport cât mai multe zile dintr-un an”, a indicat primarul.

Președintele ACES a afirmat în cadrul festivității de la Bruxelles că prin obținerea titlului de Oraș European al Sportului „Bacău poate atrage fonduri europene, în funcție de sustenabilitatea programelor pe care și le propune, care variază între 55.000 și 550.000 de euro.

În cadrul aceleiași festivități de la Bruxelles, ACES a anunțat drept „Capitală Europeană a Sportului pentru 2017″ orașul francez Marsilia, după ce în acest an această titulatură o deține Praga, capitala Cehiei. De asemenea, cu același prilej, orașul slovac Kosice a fost „Cel mai bun oraș al Sportului European” în 2016.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

twenty + seven =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>