Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

VoltajLa finalul unui show care s-a vrut mai strălucitor ca niciodată, dar care a ieşit mai prăfuit ca niciodată, trupa Voltaj a fost aleasă să reprezinte România la Eurovision 2015. Piesa „De la capăt” a băieţiilor de la Voltaj a fost prima care a intrat în concurs la selecția națională ce a avut loc duminică seara la Sala Polivalentă din Craiova. Televiziunea publică nu s-a dezminţit nici de această dată, spectacolul fiind presărat din plin cu gafe şi bâlbe ale prezentatorilor, care nu de puţine ori au făcut glume nesărate.

Juriul de specialitate a fost format din muzicienii Mihai Pocorschi și Ovi, jurnalistul specializat Bogdan Honciuc, Anca Lupeș — expert în management artistic, și compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România — președintele juriului.

Trupa Voltaj a primit în final 24 de puncte. Votul juriului de specialitate și votul publicului, prin SMS, au contat fiecare în proporție de 50 %. Astfel, trupa Voltaj a obţinut 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat în 12 puncte, cărora li s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului. Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Luminiţa Anghel („A Million Stars”), cu 18 puncte, iar, pe poziţia a treia, Ovidiu Anton („Still Alive”), cu 15 puncte.

Călin Goia de la Voltaj este încrezător

După ce au fost anunţate rezultatele votului din partea publicului, Călin Goia, liderul trupei Voltaj, s-a arătat încrezător: „Nu ştiu ce va decide juriul, sper că la fel ca publicul. Până atunci, vreau să le mulţumesc tututor celor care ne-au votat, celor care cred în mesajul nostru, celor care cred că românii sunt nişte oameniCalin Goia Voltaj cinstiţi care lucrează din greu, care fac sacrificii enorme şi Europa trebuie să ştie lucrul acesta şi copiii trebuie să nu mai fie singuri, să fie lângă părinţii lor”.

Călin Goia a mai spus că mesajul piesei – trăirile sentimentale ale copiilor români cu părinţii plecatţi la muncă în străinătate – a fost cheia succesului ei: „Oamenii au rezonat la mesajul nostru şi ne bucurăm din suflet, ne bucurăm că în aceste câteva săptămâni am reuşit să facem şi mai vizibilă campania noastră, site-ul www.delacapăt.ro dă rezultate şi mai bune şi beneficiarii sunt aceşti copii minunaţi de care trebuie să avem grijă, pentru că, aşa cum am zis, copiii sunt lumea de mâine”.

După ce s-a anunţat şi opţiunea juriului, iar trupa Voltaj a fost anunţată câştigătoarea ediţiei de anul acesta a Eurovision România, Călin Goia a spus că este convins că juriul şi publicul au votat cu sufletul. „Cred că mesajul nostru se va face cunoscut în Europa”, a spus Călin Goia, pe scena Eurovision, mulţumindu-i întregii echipe care a făcut posibilă realizarea acestei melodii, dar şi fanilor care au susţinut trupa în acest demers.

Ascultă aici piesa băieţilor de la Voltaj 

Mesajul adus de Ruslana la Craiova

VoltajFinala națională a inclus 12 piese, cuprinse într-un show de aproximativ trei ore, care s-a încheiat cu un recital al artistei Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004. Aceasta a dedicat ultima piesă țării sale, Ucraina, în aplauzele publicului. „Luptăm pentru lumină. Aprindeți luminile, pentru a arăta că suntem uniți pentru pace”, a spus artista, iar cei aflaţi în sală și-au aprins luminile telefoanelor mobile.

Ordinea de intrare a artiștilor finaliști în concurs a fost următoarea: Voltaj, cu „De la capăt”, Băieții—”Dragoste în lanțuri”, Tudor Turcu — „Save Us”, Aurelian Temișan feat. Alexa — „Chica latina”, Rodica Aculova — „My Light”, Blue Noise — „Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton — „Still Alive”, Lara Lee — „Superman”, Super Trooper — „Secret Place”, Luminița Anghel — „A Million Stars”, Cristina Vasiu — „Nowhere” și CEJ — „We Were in Love”.

Spectacolul a fost deschis cu un scurt recital susținut de Ovi, care a reprezentat anul trecut România la Eurovision, alături de Paula Seling. „Este cea mai frumoasă scenă pe care am urcat în România la Eurovision”, a spus Ovi, la Craiova.

Concursul cântecului european se va desfășura, în 2015, la Viena, Austria, pe 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

four × five =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>