Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

vaccinareaNumărul tot mai mare de părinţi care refuză vaccinarea copiilor lor continuă să stârnească îngrijorare. Campania lansată pe Facebook de Olivia Steer, soţia lui Andi Moisescu, prin care îndeamnă părinţii să refuze vaccinarea ar fi trebuit contracarată de o campanie pozitivă a Ministerului Sănătăţii. Eurodeputatul PPE Cristian Buşoi acuză însă că acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce poate avea consecinţe extrem de grave.

Cristian Buşoi, care este şi vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a cerut Ministerului Sănătății să-și asume vina de a nu fi informat la timp populația cu privire la importanța pe care o are vaccinarea, ceea ce a făcut să se ajungă la o scădere dramatică a gradului de vaccinare în România.

„Ministerul Sănătății să-și asume vina de a nu fi informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării. Scăderea dramatică a gradului de vaccinare în România, care a ajuns la aproximativ 80%, are ca principală cauză faptul că Ministerul Sănătății, principala autoritate care reglementează în domeniu, nu a informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării”, a declarat luni Cristian Bușoi.

El a menţionat că opoziția crescândă manifestată de părinți față de vaccinarea copiilor lor, precum și acțiunile desfășurate de diverse organizații nonguvernamentale împotriva vaccinării, au prins contur tocmai din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu a desfășurat la timp propriile campanii de informare, prin care populația să conștientizeze importanța vaccinării, dar și riscurile privind reapariția unor boli deja eradicate.

„Faptul că Ministerul Sănătății ia în calcul elaborarea unei legi privind situația imunizărilor, despre care se vorbește că ar putea conține inclusiv sancțiuni, demonstrează cât de gravă este situația în care a ajuns România și subliniază incompetența și neputința acestei autorități în momentul de față”, a spus eurodeputatul.

Potrivit acestuia, medicii români au atras atenția în repetate rânduri privind necesitatea unei campanii puternice de informare publică și au cerut, totodată, adoptarea unor măsuri care să încurajeze vaccinarea. De asemenea, aceștia au atras atenția că în diverse ocazii vaccinurile, chiar și cele uzuale, lipsesc.

„Ce a făcut Ministerul Sănătății până acum? Iar în cazul în care vaccinarea devine obligatorie și vaccinurile lipsesc, cine va fi responsabil?”, s-a întrebat retoric Cristian Bușoi.

Olivia Steer combate vaccinarea

Creşterea numărului părinţilor care refuză vaccinarea copiilor lor a fost influenţată şi de „liderul de opinie” Olivia Steer, soţia lui Andi Moisescu.vaccinarea

Ea a susținut pe Facebook că oamenii care mănâncă sănătos „ferindu-se de toate produsele procesate, rafinate, semipreparate, nu au nevoie nici de medicamente, nici de vaccinuri, pentru simplul motiv că nu se îmbolnăvesc aproape niciodată”.

În acest punct, trebuie să menţionăm că în secolul 13, când nu existau alimente procesate, nici medicamente sau vaccinuri, speranţa de viaţă era în Europa de 45 de ani. Astăzi, speranța de viață în Europa este de 81 de ani.

„Într-o vreme credeam că suntem la cheremul virușilor, că neșansa, ghinionul sau destinul crud fac că noi să ne îmbolnăvim. Fals. Ne-o facem cu mâna noastră. În primul rînd, cu medicamente. Și cu vaccinuri. Apoi cu o alimentație defectuoasă”, a mai scris Olivia Steer pe Facebook.

Şi se mai impune o precizare. Olivia Steer este o vedetă TV fără niciun fel de pregătire specifică în domeniul medical, al nutriției sau al științelor biologice. Cu toate acestea opiniile ei pe subiecte medicale sunt promovate intens de anumite posturi de televiziune.

1 comentariu

  1. Doru says:

    Trist este faptul ca incultura a ajuns atât de crasa, incat populatia amorfa se uita in gura vedetelor TV si a nevestelor de ,,vedete” si iau de litera de lege tot ce debiteaza acesti indivizi diletanti in medicina dar cu tupeul augmentat de inconstenţa. Câte dintre nevestele astea de ,, vedete” stiu ca strabunicele noastre nasteau cate 10 copii din care ajungeau la maturitate 5-6, secerati de pneumonie, tifos, tuberculoza, holera, difterie, poliomielita ?! Sa nu uitam ca pe vremea aceea nu se inventasera renumitele E-uri care otravesc alimentele de azi. Alimentele erau ultra-bio, cum clameaza nevasta de vedeta TV.
    La starea actuala de stress sub care este tinuta populatia prin interminabilele scandaluri, stiri de groaza , pericole reale sau fictive mediatizate intens pentru audienta, cum sa functioneze bine sistemele noastre imune ( nu ,,imunitare”, domnilor si doamnelor vedete)?!
    Raman la ideea ca atunci cand se defecteaza automobilul trebuie sa merg la un service auto , nu la coafor sau la cizmar ca sa mi-l repare. Despre vaccinuri sa auzim informatii de la medicii competenti in problema si ne-cointeresati de firmele producatoare de medicamente. Sa speram ca acestia exista !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

2 × 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>