Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

votul din diasporaPentru prima oară de când a pierdut alegerile prezidenţiale, în noiembrie anul trecut, Victor Ponta şi-a pus cenuşă-n cap pentru votul din diaspora. Primul ministru a declarat sâmbătă seara, la B1 TV, că Guvernul a făcut un calcul greşit atunci când a organizat alegerile în afara ţării. Fostul candidat la preşedinţie a admis că votul din diaspora ar fi trebuit organizat, ca şi cel din ţară, de Autoritatea Electorală Permanentă, şi nu de Guvern.

„În România, alegerile sunt organizate de AEP. Nu a fost nicio acuzație. AEP are mai puțin un profil politic, președinta e numită de mulți de ani. În momentul în care votul din diaspora a fost organizat de MAE, care nu are competențe în așa ceva… MAE se ocupă cu politica externă, nu cu voturi. Soluția în viitor este ca și votul în diaspora să fie organizat de AEP, și nu de Guvern, pentru că Guvernul întotdeauna e bănuit că ține cu cineva”, a declarat Ponta.

Ba, mai mult, primul ministru şi-a asumat, în premieră, responsabilitatea pentru modul cum a fost organizat votul din diaspora de la alegerile prezidenţiale: „Ne-am organizat foarte prost pentru votul din diaspora, în sensul de Guvernul României. Dintr-un calcul greşit, am spus: e același număr de secții ca în 2009. Atunci a fost o mare emulație. Dacă vin cu 10.000, cu 20.000, 50.000 de oameni în plus, n-o să fie nicio problemă. Au venit cu 200.000 de oameni în plus și am fost total depășiți. Un calcul politic și administrativ greșit. A fost o greșeală, a fost o mare lovitură pentru turul al doilea, un preț politic foarte mare, dar un preț corect pe care l-am plătit”.

Citeşte şi Eurodeputații, despre votul din diaspora. „La închisoare!”, cere Monica Macovei. Revoltat este și udemeristul Iuliu Winkler. Votul prin corespondență, soluția pesedistului Victor Negrescu

Cu toate acestea, premierul a rămas ferm pe poziţii, susţinând în continuare că schimbarea regulilor între cele două tururi de scrutin nu era posibilă și a arătat că, în diaspora, numărul de votanți în primul tur a fost de 160.000 de persoane, iar în turul al doilea, de 380.000 de persoane.

„Efectul politic și de mobilizare împotriva mea a fost uriaș și îndreptățit, pentru că oamenii ăia aveau dreptate să fie supărați pe Ponta care candidează și reprezintă Guvernul”, a mai spus primul-ministru.

„Conflictul cu domnul Geoană a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe”

El a explicat şi ce a stat, din punctul său de vedere, la baza conflictului cu Mircea Geoană, exclus din PSD, după alegerile prezidenţiale: „Conflictul cuvotul din diaspora domnul Geoană a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe, l-am desemnat pe domnul Aurescu. Mi-a oferit să mă sprijine din această calitate și eu l-am preferat pe Bogdan Aurescu, pentru că am o părere foarte buna despre Bogdan Aurescu, putea să fie ministru de mai mult timp. E o persoană pe care o cunosc de mult și a cărei capacitate profesională cred că nu a pus-o nimeni la îndoială”.

În aceeaşi emisiune, Victor Ponta a avut cuvinte de laudă la adresa actualului ocupant al fotoliului de la Palatul Cotroceni, uitând parcă faptul că atunci când se referea la Klaus Iohannis în campania electorală spunea că nu are ce să discute cu „un lucru”. Acum, Victor Ponta admite că se înţelege mult mai bine cu Klaus Iohannis decât cu fostul preşedinte, Traian Băsescu.

„Haideți să lucrăm împreună, eu vreau să lucrăm împreună. Nu am niciun fel de resentiment. Am respect și pentru cel pe care îl înving într-o competiție, am respect și pentru cel care mă învinge. E prima data în România când, printr-o conjunctură, șase milioane de români care l-au votat pe Klaus Iohannis sunt reprezentați la nivel politic, prin președinte, și cinci milioane care m-au votat pe mine sunt și ei reprezentați prin primul-ministru. De obicei, câștigătorul ia tot”, a concluzionat şeful Guvernului.

Citeşte şi Klaus Iohannis l-a făcut K.O. pe Victor Ponta în ringul din Diaspora! Din zece români, unul singur l-a votat pe candidatul PSD. AFLĂ care a fost singura secție în care a învins Ponta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

5 × 5 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>