Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Violeta BulcComisarul european pentru Transport, Violeta Bulc, a lansat joi un avertisment serios la adresa autorităţilor române, cu prilejul unei întrevederi pe care a avut-o la Bruxelles cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Violeta Bulc l-a atenţionat pe Ioan Rus să pună accentul pe dezvoltarea transportului feroviar şi să închidă căi ferate doar dacă este neapărat necesar. Cu această ocazie a ieşit din nou la iveală minciuna fostului ministru al Transporturilor Dan Şova, care susţinea cu tărie că oficialii Comisiei Europene i-au cerut să închidă 4.000 km de cale ferată.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a întâlnit joi la Bruxelles cu Violeta Bulc, comisarul european pentru Transporturi. Cei doi au discutat discutat pe marginea Master Planului General de Transport, dar au fost abordate și teme de actualitate ale politicii de transport de la nivelul Uniunii Europene, a informat joi seara Ministerul Transporturilor (MT).

’’Comisarul european pentru Transport a recomandat României ca în strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare să acorde atenție potențialului maxim de dezvoltare a acestui tip de transport, iar reducerea rețelei de cale ferată să fie judicios realizată, numai după ce au fost epuizate toate celelalte posibilităţi de rentabilizare a acesteia’’, a declarat Ioan Rus.

Violeta Bulc: la nivelul UE, accentul va fi pus pe transportul feroviar

Violeta Bulc a subliniat că la nivelul Uniunii Europene accentul va fi pus în viitor pe transportul feroviar și a vorbit de o orientare strategică a Uniunii Europene spre căile ferate, dat fiind potențialul acestui tip de transport în tot spaţiul comunitar. Ea le transmite autorităților române că în strategia de dezvoltare  a căilor ferate să fie analizate nu doar date de trafic și date economice, ci să se țină cont și de eventuale evoluții și dezvoltări ale căilor ferate, mai precizează MT.Violeta Bulc

Ioan Rus s-a repliat după ce a auzit poziţia tranşantă a comisarului Violeta Bulc, dezicându-se, practic, de colegul său de partid Dan Şova. Ministrul a dat asigurări că autoritățile române iau foarte serios în calcul faptul că viitorul aparține căilor ferate, tendință evidentă în toate statele membre UE. De asemenea, Ioan Rus a precizat că și creșterea favorabilă a economiei românești va face posibilă luarea deciziilor potrivite, mai ales că dezvoltarea corespunzătoare a rețelei de cale ferată va potența dezvoltarea proiectelor navale și aeriene din Master Planul General de Transport și va da greutate dezvoltării Portului  Constanța.

Ministrul Transporturilor a dat asigurări că Master Planul General de Transport respectă în totalitate rețeaua TEN-T Core și Comprehensive, iar apoi, în prioritizarea proiectelor, e luat în calcul interesul national, care înseamnă nevoia de interconectivitate a regiunilor istorice ale țării.

Siim Kalas, predecesorul Violetei Bulc, a scos primul la iveală minciuna lui Dan Şova

Violeta BulcNoua luare de poziţie a Comisiei Europene, de această dată prin vocea comisarului Violeta Bulc, vine la opt luni după ce predecesorul său Siim Kalas spusese practic acelaşi lucru. La solicitarea Europeanul.org, Siim Kallas a dezvăluit, în toamna anului trecut, că oficialii Comisiei Europene nu au cerut reducerea reţelei de cale ferată din România. A fost pentru prima oară când Dan Şova a fost prins cu minciuna, în această speţă, evident!

Iată ce răspuns tranşant a trmis în toamnă, la solicitarea Europeanul.org, purtătorul de cuvânt al lui Siim Kallas, Dale Kidd:

“Comisia Europeană a adoptat ținte ambițioase pentru creșterea traficului feroviar și dezvoltarea infrastructurii feroviare, în Cartea Albă a Transporturilor din 2012. Serviciile Comisiei sunt în strâns contact cu autoritățile române nu numai în ce privește Master Planul, dar și pe baza Memorandumului de înțelegere a balanței plăților, a Acordului de Parteneriat 2014-2020 și a altor programe operaționale pentru aceeași perioadă pentru implementarea fondurilor europene structurale și de coeziune. Vreau să vă reasigur că CE nu (sublinierea lui Dale Kidd – n. red.) a cerut sau convenit cu România închiderea a 4.000 km de căi ferate”.

Adică exact ce susţinea, fără vreo tresărire în glas, Dan Şova că i s-ar fi cerut de la Bruxelles. Acum, luarea de poziţie a comisarului european Violeta Bulc nu face decât să întârească cele afirmate de oficialii Comisiei în octombrie anul trecut. Şi anume că Dan Şova a minţit!

Citeşte şi Declarații contradictorii între Comisia Europeană și Ioan Rus pe Master Planul de Transport. DOVADA că oficialii de la Bruxelles NU AU CERUT închiderea a 4.000 km de cale ferată, așa cum susțin autoritățile române

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

two × 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>