Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Un studiu european privind drepturile homosexualilor în Europa dovedeşte că s-au făcut doar progrese timide în domeniul toleranței și al asigurării de drepturi egale pentru minoritățile sexuale pe bătrânul continent. Dacă Malta a urcat în clasamentul anual al toleranței față de homosexuali, drepturile acestei minorităţi sexuale sunt în continuare îngrădite în statele mai mici din Europa. Rusia promovează în mod activ homofobia, dar și România și Ungaria au făcut pași înapoi.

Studiul, publicat de către ILGA-Europe, o ONG „umbrelă” a UE care monitorizează evenimentele ce afectează respectarea drepturilor persoanelor LGBTI din 49 de țări europene, a constatat îmbunătățiri anul trecut, în cele mai multe țări, dar şi o deteriorare a respectării drepturilor homosexualilor în alte state. „Progresul în materie de schimbări legislative, politice și sociale reale variază considerabil de la o țară la alta , în mare parte , în funcție de nivelul de acceptare socială , de conducerea și de voința politică, precum și puterea societății civile într-o anumită țară”, a declarat Gabi Calleja, co-presedinte al consiliului executiv ILGA- Europe.

Țările mici, ”campioane” la discriminare

ILGA-Europe a apreciat toleranţa pentru cele 49 de ţări europene monitorizate, în funcţie de reperele juridice, pe o gama de la 0 la 100. Scorurile sunt bazate pe principiul dacă politicile și sistemul juridic ale unei țări fac referiri specifice la orientarea sexuală și egalitatea de gen .

gay

Harta respectării drepturilor minorității gay în Europa

Un critic fervent al drepturilor homosexualilor, Rusia se află în partea de jos a grilei , cu şase la sută, urmată îndeaproape de Azerbaidjan, Armenia și Monaco.

Principatul francez Monaco, o monarhie constituțională sub Prințul Albert al II-lea, nu are prevederi legale împotriva discriminării. Auto-guvernatul oraș-stat Monaco are, de asemenea, reguli privind drepturile de familie și nu recunoaște uniunile de același sex, menţionează ILGA-Europe. Liechtenstein , un principat în care se vorbeşte limba germană, este, de asemenea, plasat în partea de jos a topului şi este ultimul dintre toate statele membre UE, cu un scor de 18 la sută. Alte țări, precum Armenia, Belarus, Georgia, Letonia și Ucraina, au dat înapoi în privinţa respectării drepturilor minorităţilor sexuale, fără a mai vota legi pro-toleranță, ba mai mult, adoptând norme legale şi politici pentru a restrânge drepturile acestora.

Marea Britanie, ”regină” pentru gay

„Scorul” înregistrat de statele membre UE este superior în comparație cu 2013, dar, cu toate acestea, 14 țări sunt cotate cu mai puţin de 50%. Cipru şi Letonia stau cel mai rău dintre toate statele Uniunii Europene din acest punct de vedere, cu doar 20 la sută, urmate de de Lituania și Italia.

Primul loc în UE este ocupat de Regatul Unit al Marii Britanii, cu un scor de 83 la sută, urmat de Belgia și Spania. Malta a urcat 22 de puncte, față de 2013, după ce parlamentarii acestei țări au legalizat atât uniunile între persoane de același sex cât și adopțiile comune de către cuplurile de homosexuali.

Parlamentarii români dau cu spatele

gay

Minoritatea gay din România nu are mari speranțe pentru modificarea legislației

Alte state membre au scăzut în clasament. Ungaria, Finlanda, Irlanda și România au scăzut câteva puncte procentuale. România a anunțat că examinează posibilitatea unui proiect de lege de parteneriat civil, dar sunt slabe șanse ca un astfel de proiect să fie adoptat, în conjunctura actuală. ”Este foarte puțin probabil să treacă proiectul de lege privind parteneriat civil, mai ales având în vedere că toate avizele comisiilor au fost negative, atât în ​​Senat cât și în Camera Deputaților”, a declarat, pentru Euobserver, Florin Buhuceanu, liderul ”Accent”, o ONG care apără drepturile minorității gay.

Mai mult, proiectul de modificare a Constituției prevede definirea căsătoriei ca fiind o uniune între un bărbat și o femeie. Noțiunea legală de familie a fost deja limitată, în 2009, pentru a exclude cuplurile de homosexuali. Ambele modificări ar fi apărut, potrivit lui Buhuceanu ”în urma unui lobby semnificativ” al organizațiilor care nu doresc acordarea de drepturi egale minorităților sexuale. Proiectul legislativ de modificare a Constituției României trebuie însă supus mai întâi unui referendum popular, iar data unui astfel de referendum nu a fost încă stabilită.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

8 − one =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>