Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Soţia lui Crin Antonescu a impus la Bruxelles un amendament care obligă toate ţările UE la localizarea GPS a apelurilor de urgenţă inițiate de pe smart-phone-uri. Astfel, în momentul în care apelantul formează 112 pe monitorul celor de la staţia de urgenţă vor apărea coordonatele GPS de unde a fost efectuat apelul. Localizarea imediată și exactă va salva numeroase vieți în cazul accidentelor petrecute în zone izolate, precum cel din Munţii Apuseni. Tot Adina Vălean s-a implicat, ca raportor, în directivele europene legate de scăderea prețurilor la roaming, în dar şi într-un nou mecanism care va permite finanțarea pentru 9 proiecte majore de infrastructură energetică în România.

localizarea GPS a apelurilor de urgenţăRezultatele obţinute au făcut-o cunoscută drept un eurodeputat profesionist la reuniunile de la Bruxelles sau Strasbourg, acolo unde puţină lume ştie că Adina Vălean este soţia viitorului candidat la preşedinţia României.

Europeanul.org: Care au fost principalele proiecte europene la care v-ați adus contribuția în anul 2013?

Adina Vălean: Îndrăznesc să spun că 2013 a fost poate cel mai important an din acest mandat și cu siguranță cel mai încărcat din punct de vedere politic. Încă de la începutul anului, am fost implicată în negocieri foarte dificile pe Regulamentul cu privire la protecția datelor cu caracter personal. În calitate de raportor ALDE în Comisia de Industrie, am considerat acest dosar un pas înainte către armonizarea legislației din cele 28 de state membre și am adus schimbări substanțiale textului inițial propus de Comisia Europeană. Modificările se axează pe stimularea companiilor pentru dezvoltarea mecanismelor interne de protecție a datelor și reduc substanțial costurile și sarcinile administrative pentru întreprinderile mici și mijlocii. Consider că un regulament care se va aplica tuturor organizațiilor și companiilor, indiferent de țara de origine, numărul de angajați sau de sectorul de activitate, trebuie să fie flexibil, clar și coerent.

Tot în 2013, am încheiat negocierile pe dosarul cu privire la notificarea proiectelor de investiții în infrastructura de energie către Comisia Europeană. În calitate de raportor din partea grupului liberalilor, am urmărit să creez o imagine completă a verigilor lipsă din infrastructura europeană și o hartă clară a investițiilor necesare în acest domeniu.

Localizarea GPS a apelurilor de urgenţă, amendamentul care salvează vieţi

Sistemul eCall va salva, anual, mii de vieți

Sistemul eCall va salva, anual, mii de vieți

Adina Vălean: Spre finalul anului 2013, am început dezbaterile pe două opinii legislative legate de sistemul eCall. Una se refer㠃la susținerea unui sistem care va notifica automat serviciile de urgență cu datele exacte de localizare, în caz de accident și care va fi implementat în toate mașinile noi începând cu 2016 (citeşte detalii – n.n.). A doua reprezintムun amendament prin care să devină obligatorie localizarea GPS a apelurilor de urgenţă inițiate de pe smart-phone-uri și care a trecut cu susținerea tuturor grupurilor politice. Localizarea imediată și exactă va salva numeroase vieți în cazul accidentelor petrecute în zone izolate și poate duce la economii de peste 4 miliarde de euro anual, la nivel european.

Dar poate că reușita cea mai mare a acestui an și mandat, a fost semnarea, în decembrie 2013, a acordului privind Mecanismul Conectarea Europei, un nou mecanism de finanțare a proiectelor de infrastructură majoră în energie, transport și telecomunicații în valoare de 33 de miliarde de euro.

Europeanul.org: Care au fost principalele proiecte europene, cu impact direct asupra cetăţenilor români, la care v-ați adus contribuția în anul 2013?

Adina Vălean: Nu cred că există inițiative legislative fără impact asupra cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, aș spune că, mai ales luând în considerare dezbaterile recente care au urmat accidentului aviatic din Munții Apuseni, inițiativele legate de siguranța cetățenilor, de localizarea GPS a apelurilor de urgenţă de pe smart phone-uri, exactă sau cu eroare de doar câțiva metri, e unul dintre cele mai importante proiecte de care m-am ocupat recent.

localizarea GPS a apelurilor de urgenţă

Ceremonia de semnare a mecanismului „Conectarea Europei”

De asemenea, am fost implicată, fie ca raportor fie ca raportor din umbră, în toate directivele europene legate de scăderea prețurilor la roaming. După negocieri intense, sunt mândră să văd cum de la an la an costurile la roaming au scăzut substanțial, altfel că prețul apelurilor în roaming va ajunge la 0.19 EUR în iulie 2014, iar pentru un SMS vom plăți doar 6 eurocenți.

Nu în ultimul rând, Mecanismul Conectarea Europei poate deschide, pentru România, finanțarea pentru 9 proiecte majore de infrastructura energetică, pentru care se poate atrage finanţare privată în condiții extrem de avantajoase, prin garantarea riscului de proiect de către Banca Europeană de Investiții. Totodată finanțarea poate lua și forma unor granturi în cuantum de până la 75% din valoarea proiectelor. În ceeea ce privește infrastructura de transport, României îi sunt rezervate peste 1.2 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură feroviară rutieră și navală cu rate de finanțare de până la 85%.

 „Europa de mâine va fi a cetăţenilor”

 Europeanul.org: Multe dintre activităţile Dvs. au legătură cu industria auto

Adina Vălean s-a implicat în toate directivele legate de ieftinirea roamingului

Adina Vălean s-a implicat în toate directivele legate de ieftinirea roamingului

Adina Vălean: Într-adevăr, din 2012, sunt co-președinte al Forumului pentru Automobil și Societate, organizație care reunește toată industria auto europeană, precum și reprezentanții consumatorilor. În 2013, am organizat și participat ca speaker la șapte conferințe, destinate dezvoltării industriei auto din Europa. Emisiile de carbon ale autovehiculelor, inspecțiile tehnice periodice, biocarburantii sau eCall sunt doar câteva din temele dezbătute împreună cu industria, consumatorii și decidenții politici europeni.

Europeanul.org: Care sunt principalele obiective pentru anul 2014?

Adina Vălean: În primul rând, îmi doresc încheierea cu succes a proiectelor legislative care vor fi supuse votului în plen până la finalul mandatului. Este vorba despre cele două rapoarte cu privire la sistemul eCall și de Regulamentul cu privire la protecția datelor. Din aprilie, bineînțeles că ne vom concentra atenția și eforturile către alegerile europarlamentare și promovarea proiectul liberal la nivel european. Sper ca lumea să înțeleagă importanța acestor alegeri și prezența la vot să fie mult mai mare decât acum cinci ani. Europa de mâine va fi a cetățenilor, de aceea e important să-și spună cuvântul prin vot și nu numai.

4 comentarii

  1. Pingback: ALDE denunţă o conspiraţie pentru tarifele de roaming

  2. Pingback: Top 10 Europarlamentari români, după importanţa muncii depuse!

  3. Pingback: CITEŞTE cât şi cum câştigăm după ce scăpăm de roaming

  4. Pingback: Fără tarife de roaming în Uniunea Europeană. Internetul pe mobil va fi de 30 de ori mai ieftin. CITEŞTE aici ce economii vei face în vacanţă - Europeanul.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

fifteen − 1 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>