Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

tahografRespectarea de către şoferii profesionişti a timpului de odihnă va fi în curând monitorizată prin satelit în toate cele 28 de state comunitare, după adoptarea de către Parlamentul European a unei propuneri de regulament privind tahografele digitale inteligente. Propunerea va fi supusă votului PE săptămâna viitoare, iar raportor este eurodeputatul român Adriana Ţicău.

Prin această propunere legislativă, se urmăreşte limitarea la minimum a situațiilor în care șoferul unui microbuz, autocar sau camion conduce în neștire, ore în șir, pentru a ajunge mai repede la destinație, cauză din care se produc, din păcate, tot mai multe accidente pe șosele. Tahograful inteligent, mai exact un sistem de tip Big Brother, va veghea la respectarea timpului de odihnă stabilit prin lege de către șoferii profesioniști care conduc pe drumurile europene, după cum Europeanul.org a scris aici..

Europeanul.org a realizat, cu sprijinul Adrianei Ţicău, o „foaie de parcurs” a proiectului, pentru a afla când este posibil ca el să devină literă de lege pentru toţi şoferii profesionişti care conduc pe drumurile din Uniunea Europeană.

Primul pas este supunerea lui la vot în cadrul sesiunii plenare a PE din luna ianuarie (13-16 ianuarie 2014). Textul care va ajunge pe pupitrele eurodeputaţilor este rezultatul negocierilor și al acordului realizat între Parlamentul European și Consiliul UE.

„Practic, după adoptarea sa în plenul Parlamentului European, urmează o perioadă de câteva luni pentru reverificarea textului din punct de vedere ligvistic, în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE. După această perioadă, urmează publicarea documentului în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, moment din care documentul intră în vigoare”, ne-a explicat europarlamentarul etapele următoare care trebuie parcurse de proiect. Ea consideră că, pe baza experiențelor sale anterioare, cel târziu în luna septembrie a acestui an regulamentul ar trebui să fie publicat în Jurnalul Oficial al UE.

Şi totuşi, textul va mai avea de aşteptat până să fie aplicat efectiv. Astfel, conform articolului 48 al regulamentului, prevederile sale urmează să se aplice la un an de la publicare. Dar nu toate, fiind stipulat un termen de doi ani pentru aprobarea montatorilor, a atelierelor și producătorilor de vehicule şi pentru folosirea cardurilor de conducător auto și a foilor de înregistrare.

Oboseala, principala cauză a accidentelor

„Fiind vorba despre un regulament, și nu o directivă, prevederile acestuia se aplică ad litteram și în România. Scopul acestui regulament este creșterea siguranței rutiere, prin respectarea legislației sociale și prin reducerea fraudelor în ceea ce privește utilizarea tahografelor”, spune Adriana Ţicău. Ea a explicat că nerespectarea timpilor de condus și de odihnă nu este întâlnită doar la șoferii din România: „Din păcate, Silvia_Adriana_Ticaumajoritatea accidentelor rutiere produse de șoferii profesioniști este cauzată de oboseala la volan”.

Tocmai asta îşi propune să schimbe propunerea legislativă. Regulamentul introduce noi funcționalități pentru tahograful digital: înregistrarea poziţiei vehiculului (poziţia de început și de sfârșit a zilei de lucru precum și poziţia vehiculului după fiecare trei ore consecutive de condus), precum și comunicarea la distanță, care să le permită agenților de control să oprească în trafic doar acele camioane care încalcă legislația.

Semnalul prin satelit care urmeazăƒsă fie utilizat pentru stabilirea poziţiei vehiculului va fi gratuit. De asemenea, în textul regulamentului au fost incluse noi dispoziții privind funcțiile tahografelor. Va fi stabilit un termen pentru înregistrarea datelor, avertismentele și afișarea informațiilor destinate conducătorului auto, precum și pentru obligația ca statele membre să-şi doteze ofițerii de control (în cazul României, inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transporturile Rutiere – ISCTR) cu echipamente de comunicare la distanţă.

Un proces de durată

OLYMPUS DIGITAL CAMERADotarea tuturor vehiculelor cu tahografe inteligente va fi însă un proces de durată, după cum explică Adriana Ţicău: „Având în vedere complexitatea controlării a trei tipuri diferite de tahografe (analogic, digital și noul tahograf inteligent) și ţinând seama de obiectivele reformării legislației, textul conține o dispoziție conform căreia, la 15 ani după introducerea tahografului inteligent pe piaţă, toate vehiculele care efectuează transport internațional de persoane sau de marfă ar trebui să fie dotate cu un astfel de tahograf”.

De prevederile noului regulament nu trebuie însă să se teamă cei care-şi mai cară materiale de construcţii sau alte mărfuri cu Dacia Papuc sau cu o camionetă. Textul convenit conține o excepție europeană prin care nu se impune obligativitatea utilizării tahografelor pentru vehiculele mai mici de 7,5 tone utilizate pentru transportul de materiale, echipamente sau mașini. Condiţiile sunt ca transporturile să fie făcute numai pe o rază de 100 km de la sediul întreprinderii, iar principala activitate a celui aflat la volan să nu fie cea de conducător auto (şofer profesionist).

 

2 comentarii

  1. Pingback: Top 10 Europarlamentari români, după importanţa muncii depuse!

  2. Pingback: Europeanul.org – Raportul Ţicău pentru tahografe, adoptat de PE cu felicitări

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

one + two =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>