Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Guvernul de la Budapesta sfidează din nou regulile UE: Ungaria refuză să mai primească imigranți extracomunitari. Oficialii maghiari au anunțat marți suspendarea unilaterală din motive tehnice, pe perioadă nedefinită, a regulamentului ”Dublin III” referitor la solicitările de azil, invocând ”protejarea intereselor ungare”, informează Agerpres. Săptămâna trecută, premierul de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, anunţa că Guvernul de la Budapesta nu va aştepta o „soluţie europeană” la problema imigraţiei, precizând că este responsabilitatea ţării să îşi protejeze frontierele. Nu este prima oară când Ungaria ignoră deciziile comunitare. La sfârșitul anului trecut, executivul maghiar a dat undă verde construcției pe teritoriul său a gazoductului rusesc South Stream,în ciuda avertismentelor ultimative ale Bruxelles-ului.

ungaria campanie imigrantiReacția Uniunii Europene în fața noii sfidări a Ungariei nu s-a lăsat așteptată. Comisia Europeană i-a cerut marți seară Ungariei să explice imediat de ce a suspendat unilateral regulamentul “Dublin III” referitor la solicitările de azil, încălcând astfel normele Uniunii Europene, relatează Reuters.

“În condițiile în care regulamentul Dublin III nu prevede suspendarea transferurilor (de imigranți) către statele membre responsabile de examinarea unei cereri de azil, Comisia i-a cerut Ungariei clarificări imediate asupra naturii și amplorii problemelor tehnice, precum și cu privire la măsurile luate pentru remedierea situației”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Ea s-a referit la motivația invocată de Budapesta potrivit căreia măsura a fost luată din motive tehnice.

Principala țară afectată de decizia Budapestei, Austria, a criticat și ea decizia Budapestei. ”Cine vrea să continue să aibă o Europă fără frontiere trebuie să respecte reglementările Schengen”, a comentat ministrul de interne austriac Johanna Mikl-Leitner, subliniind că ”aceasta implică, desigur, și respectarea regulamentului Dublin”.

Regulamentul “Dublin III”, suspendat de Budapesta

Ungaria a anunțat marți suspendarea unilaterală din motive tehnice, pe perioadă nedefinită, a regulamentului “Dublin III” referitor la solicitările de azil, invocând “protejarea intereselor ungare”.

Regulamentul Dublin III stabilește criteriile și mecanismele care permit determinarea statului membru responsabil de examinarea unei cereri de azil prezentate într-unul din statele membre de către un resortisant al unui stat terț.

Prin decizia sa de marți, Ungaria va refuza să reprimească refugiații care au ajuns inițial pe teritoriul său, iar apoi au plecat într-o altă țară.

Până în prezent, mai mult de 60.000 de imigranți au intrat în mod ilegal în Ungaria în cursul lui 2015, a indicat guvernul ungar. Marea majoritate a acestor imigranți au sosit în Ungaria pe la frontiera cu Serbia. Din Ungaria, ei își continuă drumul spre Austria sau Cehia, încercând să ajungă în Germania sau în Europa de Nord.

Marele Zid Unguresc

gard granita UngariaSăptămâna trecută, Ungaria a șocat cu decizia sa de a construi un gard înalt de 4 metri pe toată lungimea frontierei cu Serbia, pentru a împiedica infiltrarea imigranților.

Autorităţile de la Budapesta și-au motivat decizia prin faptul că, de la începutul anului, în Ungaria au intrat ilegal 50.000 de imigranţi. Cei mai mulţi, după ce au trecut graniţa cu Serbia.

„Guvernul i-a cerut ministrului de Interne să înceapă imediat demersurile pentru închiderea fizică a graniţei dintre Ungaria şi Serbia. Este vorba despre o porţiune de graniţă de 175 de kilometri, a cărei închidere se va realiza cu un gard de patru metri înălţime. Doresc să vă informez şi să vă asigur că prin aceasta, Ungaria nu încalcă nicio obligaţie internaţională, niciun acord internaţional”, declara, săptămâna trecută, Peter Szijarto, ministrul ungar de Externe.

Abia am dărâmat zidurile care divizau Europa, nu e cazul să ridicăm altele în loc. Aşa a comentat Comisia Europeană intenţia Ungariei de a ridica un gard lung de 175 de kilometri la graniţa cu Serbia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

one + 13 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>