Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Violeta Bulc, comisar desemnat pentru Transport, și Maroš Šefčovič, propus vicepreședinte și responsabil cu Uniunea Energetică, au trecut cu bine testul audierilor în Parlamentul European, înainte de evaluarea finală a Comisiei. Aceștia au reușit să convingă deputații europeni în privința competențelor și a expertizei pentru portofoliile la care au fost propuși de șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. 

Violeta Bulc

Violeta Bulc

UPDATE  Violeta Bulc și Maros Sefcovic, avizați pozitiv de comisiile de specialitate ale PE

Slovena Violeta Bulc și slovacul Maros Sefcovic, au fost avizați pozitiv marți de comisiile de specialitate ale Parlamentului European, informează Agerpres, care citează Reuters.

Plenul PE urmează să voteze miercuri asupra viitoarei Comisii Europene în întregul ei, înlocuind de la 1 noiembrie actualul executiv comunitar condus de Jose Manuel Barroso. Potrivit Reuters, partidul paneuropean din care face parte și Jean-Claude Juncker, Partidul Popular European, și Partidul Socialiștilor Europeni ar urma să asigure în plen majoritatea necesară pentru aprobarea noii comisii, odată ce toți comisarii și vicepreședinții CE vor fi fost avizați pozitiv de comisiile relevante.

Deputații europeni i-au audiat luni seară pe ultimii doi comisari desemnați – Violeta Bulc, comisar desemnat pentru Transport, și Maroš Šefčovič, propus vicepreședinte și responsabil cu Uniunea Energetică. În cadrul audierilor, care au durat trei ore, deputații europeni a evaluat competența și expertiza celor doi candidați în domeniul portofoliului fiecăruia. Audierile au fost evaluate de comisiile parlamentare și Conferința Președinților (președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice).

Violeta Bulc: ”Transportul este coloana vertebrală a economiei europene”

Noua nominalizare a Sloveniei, Violeta Bulc, i-a convins pe deputații europeni că merită portofoliul Transporturilor, notează publicația slovenă Planet Siol în ediția electronică.

La audieri, Violeta Bulc a ales o abordare personală, răspunsurile sale la întrebări fiind receptate pozitiv de către deputații europeni.

Bulc a promis o cooperare deplină cu Parlamentul European în problemele legate de portofoliul său. Transportul este coloana vertebrală a economiei europene, generează creștere economică și locuri de muncă, a declarat Violeta Bulc.. ”Sper că veți vedea în mine un avocat dedicat al acestui sector importan”, a afirmat comisarul. Totodată, acesta a reliefat importanța transporturilor pentru agenda ”verde” a Uniunii Europene.

Potrivit acesteia, rețeaua de transport trans-europeană trebuie să devină o realitate. Violeta Bulc

a promis că va promova adoptarea cât mai rapidă a așa-numitului cer unic european și a celui de-al patrulea pachet feroviar.

Violeta Bulc, în vârstă de 50 de ani, fostă consilieră în întreprinderi şi nouă în politică, îndeplineşte de luna trecută funcţia de vicepreşedinte pentru Dezvoltare în Guvernul coaliţiei slovene condus de Miro Cerar, de centru. Ea a fost desemnată să îl înlocuiască pe fostul premier liberal Alenka Bratusek, desemnată pentru postul de vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru energie în echipa lui Juncker dar respinsă de Parlamentul European.

Maroš Šefčovič, în locul Alenkăi Bratusek

Maros Sefcovic

Maroš Šefčovič

Social-democratul slovac Maroš Šefčovič, desemnat vicepreşedinte pentru Energie, a trecut și el cu bine audierile în Parlamentul European. Promovarea lui Sefcovic ar permite satisfacerea unei revendicări a socialiştilor. Inițial, slovacul a fost propus la Transporturi, dar după respingerea candidaturii Alenkăi Bratusek, Sefcovic a fost desemnat vicepreședinte al Comisiei.

Alenka Bratusek, nominalizată pentru postul de Comisar european și vicepreședinte pentru Uniune Energetică, a fost respinsă de europarlamentari cu 112 voturi împotrivă și 13 voturi pentru.

Maros Sefcovic se bucură de cinci ani de experienţă în funcţia de vicepreşedinte al CE şi s-a dovedit a fi unul dintre cei mai bine pregătiţi candidaţi în timpul recentelor audieri din Parlamentul European.

Votul final asupra Comisiei, programat miercuri

Audierile candidaţilor la posturile de comisari europeni în fața Parlamentului European au început la 29 septembrie și ar fi trebuit să fie finalizate până pe 7 octombrie.

Pe parcursul a trei ore, fiecare candidat a susţinut un discurs de 15 minute, după care a răspuns la întrebările eurodeputaţilor.

Votul de învestitură al Parlamentului European este programat pentru 22 octombrie, în timpul sesiunii plenare de la Strasbourg, cu o zi înainte de reuniunea liderilor europene din 23 şi 24 octombrie de la Bruxelles.

 

 

1 comentariu

  1. Pingback: Votul de învestitură a noii Comisii Europene

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

fifteen − seven =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>