Știri
Mircea Diaconu a pierdut definitiv procesul cu jurnaliștii Cetățeanul.net. Am scris despre câți asistenți își angajase eurodeputatul
Știri
Dosarul Microsoft 2. Eurodeputatul Dan Nica, audiat la DNA alături de Adriana Țicău
Știri
Jeremy Clarkson o ia pe urmele lui Nigel Farage. Reacția lui Dan Mihalache
Știri
Atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles au lovit puternic în economia belgiană
Știri
Primarii mai multor capitale europene vor să interzică motoarele diesel
Știri
Laszlo Tokes îi atacă pe politicienii corupţi din UDMR. “Invidiez alegătorii români”
Știri
Municipiul Bacău a fost desemnat la Bruxelles Oraș European al Sportului
Știri
Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare
Știri
Consilierul general Nicușor Dan o felicită pe Maia Sandu
Știri
Maia Sandu nu se lasă şi anunţă că va contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constituţională
Știri
Epistola pentru Maia Sandu postată de primarul Gabriela Firea
Știri
Scrisoarea consilierului Clotilde Armand către Maia Sandu
Știri
Igor Dodon, ales președinte al Republicii Moldova. Traian Băsescu: Îmi pare rău de amânarea parcursului european al țării
Știri
Alegeri în Republica Moldova. Contre dure Maia Sandu – Igor Dodon. Implicarea lui Traian Băsescu
Știri
Martin Schulz: alegerea lui Donald Trump va face munca mai grea pentru UE
Știri
Fond de 10 miliarde de euro pentru investiții chineze în Europa Centrală și de Est
Știri
Slovacul Tibor Macak, reales secretar general al Asociației Jurnaliștilor Europeni
Știri
Acordul CETA ar putea fi validat prin referendum în Olanda
Știri
Cristian Mungiu, două nominalizări la Premiile Academiei de Film Europene
Știri
Elmar Brok: Campania electorală din SUA este un pericol pentru democraţie
Știri
Transportul feroviar trece la ora oficială de iarnă. Ce se întâmplă cu trenurile internaţionale
Știri
Mişcarea Europeană aniversează 68 de ani de la înfiinţare. Europeanul.org îi urează la mulţi ani!
Știri
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni asupra primarilor
Știri
Regele Mihai I a semnat în Cartea de Onoare a Primăriei municipiului Chișinău
Știri
Mandat de arestare pentru primarul orașului Bălți, Renato Usatîi
Știri
Cum arată lucrările Pasajul Piața Sudului, finanțate din bani europeni. Ce spune Gianni Pittella
Știri
Mama primarului penal Cătălin Cherecheș, pe lista PNL, peste fostul vice PPE Anca Boagiu
Știri
A murit seniorul liberal Radu Câmpeanu. Reacția eurodeputatului Cristian Preda
Știri
Este oficial: România va bloca semnarea acordului CETA, UE – Canada
Știri
Mădălin Blidaru (PMP Sector 3), la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa
Aeroport

Companiile aeriene nu mai pot „ocoli” drepturile pasagerilor

Comisia de transporturi votează săptămâna viitoare proiectul unui Regulament  care întărește drepturilor de care beneficiază asagerii companiilor aeriene rămas blocat pe un aeroport din cauza companiei aeriene. Noul Regulament închide „portițele” de care se folosesc mai multe  companii pentru a încălca drepturile pasagerilor.

Raportul  privind noul regulament cuprinde o serie de măsuri pentru întărirea și extinderea drepturilor pasagerilor care au rămas blocați în aeroport, în special în ceea ce privește informarea lor, tratamentul la care sunt supuși și continuarea călătoriei.

“ În ultimii ani, numărul tot mai mare de cazuri aflate pe rolul Curții Europene de Justiție în domeniul drepturilor pasagerilor a relevat necesitatea unei revizuiri urgente a legislației europene în domeniu”, spune autorul raportului, eurodeputatul luxemburghez Georges Bach (PPE). El a arătat că setul de măsuri pe care l-a propus este de măsură să împiedice companiile aeriene să invoce de o manieră abuzivă, așa cum fac în prezent, “circumstanțele excepționale”, pentru a evita despăgubirea pasagerilor.

Cauza principală a apariției situațiilor neplăcute o constituie “zonele de umbră juridică”, adică lipsa unor definiții sau dispoziții imprecise. Cu toate că legislația comunitară (regulamentul CE 261/2004) definește drepturile pasagerilor, aceștia au deseori surpriza ca operatorii aerieni să le ocolească. Mai multe sondaje de opinie realizate în Germania, Danemarca și Regatul Unit au relevat aspecte îngrijorătoare.

În caz de anulare sau amânare a zborului, măsuri ca acordarea unei mese, de băuturi răcoritoare sau de cazare nu au fost luate decât în 50% din situații. Foarte puțini au declarat că au primit despăgubirile la care aveau dreptul (maximum 4% în cazul sondajului din Danemarca). Sondajul din Germania a relevat că peste 20% dintre cei care au depus plângeri nu au primit nici un răspuns de la transportatorul aerian. Regulamentul care va fi votat săptămâna viitoare elimină „umbrele juridice”.

Dreptul la informare. Regulamentul (CE) n° 261/2004, aflat în vigoare, îi obligă pe transportatorii aerien să-i informeze pe pasageri despre drepturile lor, însă nu stabilește termene precise pentru acest lucru.

De acum încolo, compania va trebui să-i informeze pe pasageri despre situația întârzierii avionului, cel mai târziu la 30 de minute după ora de decolare prevăzută. De asemenea, trebuie să-i informeze pe călători în legătură cu ora de plecare estimată, imediat ce acest lucru este disponibil.

“Circumstanțe extraordinare”. Noile reglementări definesc mult mai clar și “circumstanțele extraordinare”, în această categorie intrând catastrofele naturale sau grevele controlorilor de trafic aerian, dar nu și problemele tehnice care derivă din întreținerea aeronavei.

Reglementările actuale prevăd că pasagerii au dreptul la asistență dacă avionul întârzie două, trei sau patru ore, în funcție de distanța ce urmează a fi parcursă. Acum, propunerea eurodeputatului luxemburghez stabilește că acest drept se actizeavă automat după două ore de întârziere, indiferent de distanța zborului.

Soluții alternative. Situații neplăcute mai apar atunci când pasagerii sunt imobilizați pentru o perioadă lungă, în așteptarea plecării aeronavei. În prezent, nu se precizează nicăieri după ce perioadă de timp operatorul aerian este obligat să le asigure ajungerea la destinație apelând la o altă companie, fapt ce a iscat numeroase litigii între pasageri și liniile aeriene.

Noua reglementare stabilește că, dacă operatorul aerian nu reușește să-și transporte pasagerii, prin propriile mijloace, timp de 12 ore, el trebuie să le propună acestora alte variante de zbor, cu alte companii aviatice, feroviare sau rutiere, după caz.

Egalitate de tratament. Propunerile lui Bach se referă și la drepturile pasagerilor al căror orar de zbor a fost modificat. Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului, aceștia vor avea aceleași drepturi ca și pasagerii al căror zbor a fost întârziat sau anulat. Propunerea definește clar această egalitate de tratament dacă orarul a fost modificat cu mai puțin de două săptămâni înainte de data stabilită pentru plecare.

Greșeli de ortografie. Și numele înscrise greșit pe bilete au fost luate în calcul. Pasagerii vor putea cere corectarea lor, gratuită, cu până la 48 de ore înaintea decolării.

“Politica neprezentării”. Propunerea stabilește că un pasager titular al unui bilet dus-întors nu poate fi refuzat la îmbarcare la zborul de întoarcere pe motiv că nu s-a prezentat la îmbarcarea zborului dus.

Echipamente de mobilitate. De multe ori se întâmplă ca, în caz de pierdere sau deteriorare a echipamentelor de mobilitate aparținând persoanelor cu dizabilități (de ex. cărucioare cu rotile), transportatorii să-i despăgubească la o valoare inferioară celei reale. De acum încolo, operatorii aerieni vor fi obligați să-i dea posibilitatea acestei categorii de pasageri să declare la check-in valoarea reală a echipamentelor, pentru ca apoi despăgubirile să poată fi făcute în mod corect.

Instrumente muzicale. Nu de puține ori, muzicienii (deh, fire de artist…) uită condițiile în care-și pot transporta instrumentele. În conformitate cu propunerea de Regulament, transportatorii aerieni trebuie să permită accesul în cabină cu instrumentele de mici dimensiuni și să indice clar modalitatea de transport a celor mari.

Depunerea plângerilor. Transportatorii vor fi nevoiți să le înmâneze pasagerilor un formular care să le permită depunerea imediată a unei reclamații.

Controlul aplicării. În prezent, nicio autoritate nu este însărcinată să aplice drepturile referitoare la bagaje, așa cum sunt ele definite în Convenția de la Montreal. Proiectul de Regulament stipulează că organismele naționale însărcinate cu aplicarea regulamentului (CE) n° 261/2004 vor fi răspunzătoare și de controlarea aplicării drepturilor de despăgubire în caz de manipulare greșită a bagajelor.

3 comentarii

  1. Pingback: Raport CE: 900 de români s-au plâns de companiile aviatice în trei ani

  2. Pingback: drepturile pasagerilor pe transportul aerian

  3. Pingback: Vot pentru confiscarea veniturilor provenite din infracţiuni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Numele este obligatoriu

fifteen + thirteen =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>